ゲルマニウム半導体検出器による放射能濃度測定結果
Result of Germanium Semiconductor Detector radiation test by Security Tokyo
Posted on April 10, 2012
試 料 名
Sample
|
グレープフルーツ(皮のみ)
Grapefruits Skin
|
原産地
Origin of Product
|
アメリカ合衆国 フロリダ州
|
測定条件
Test Condition
|
2Lマリネリ容器にて 96,000秒の精密測定
Precise measurement for 96,000 seconds using 2 litter Marinelli beaker
|
分析結果
Test result
|
ヨウ素131 Iodine 131 不検出 N/D
放射性セシウム134 Radioactive cesium 134
ND
放射性セシウム137 Radioactive cesium 137
0.14 Bq/kg
放射性セシウム合計Radioactive cesium Total 0.14 Bq/kg |
測 定 日
Test Date
|
2012年4月9日
April 9, 2012
|
購入場所
Place of Purchase
|
都内デパート
At a Department Store in
|
測定環境
Test environment
|
30万秒のバックグラウンド測定でもCsは検出されないシールド環境
No Cs is detected during 300,000 seconds background measurement.
測定誤差Cs-137 ±0.02 Bq/kg
Tolerance: Cs-137 ±0.02 Bq/kg
|
備 考
Notes
|
汚染調査のための測定
Test for food contamination research
皮のみなので、可食部はこれ以下。
Edible Portion should be less.
「放射能標準ガンマ体積線源」を使用し、
測定システムが校正されています。
Measuring system is corrected using a radioactive standard point source of
Radioisotope Association.
|
バンクーバー食品放射能モニタリングのブログサイトへの画像および内容の転載許可をいただいております。
We have obtained the approval to post their results on our blog site.
© 2011 SecurityTokyo.com
情報ソース:セキュリティトウキョウ
Source: Security Tokyo
Here is their notes about their testing.
注意:当サイトのデータは、あくまで参考値としてください。当データに基づき安全性を判断しないでください。当計測値および当サイトの情報に基づき行動され、発生したいかなる損失、損害も当方では一切責任を負いませんので、あらかじめご了承ください。
We appreciate your understanding that all the data on this site are for your reference only. It's not meant to be provided in order to make any judgements about food safety. Security Tokyo is not responsible for any losses or damages caused by your actions based on your decision from our information.
当データは、メーカーや生産者を糾弾するためのものでは決してなく、多くの人びとの率直な要望である、すべての食材や土壌の分析情報取得要求に応えるものであり、その分析データはメ製造者や行政等の調査と比較し検討されるべきものであります。
Our data is not to be used to denounce specific Manufacturers or Producers, but to meet people’s demand of getting the information on foods and soil testing. The data should be used to compare the ones from the government or manufacturers for your consideration.
No comments:
Post a Comment