Friday, August 3, 2012

バンクーバーの日本食材の安全性 1~Safey of Japanese food in Canada

2012-03-26


製造元からの、原料の産地の回答です。
Here are some responses from Manufacturer in Japan about their product. (Origin of each ingredient)




carat300.jpg

カラット300パン粉 Panko
大川食品工業株式会社
静岡県沼津市小諏訪400番地
Shizuoka, Japan

原材料(商品の裏面に記載)の産地/Place of production for each ingredient

小麦粉/flour…アメリカ、オーストラリア/USA, Australia
ショートニング/shortening…カナダ/Canada
イースト/Yeast…日本(兵庫県)/Hyogo, Western Japan
食塩/Salt…日本(長崎県)/Nagasaki, Southern Japan
ぶどう糖/glucose…アメリカ、日本(北海道)/USA, Hokkaido (Northern Island) Jpan
イーストフード/yeast food…日本(静岡県), Shizuoka (border of Kanto and Tokai) Japan
ビタミンC/Vitamin C…アメリカ・イギリス/USA, England




IMG_7259.jpg
山形蔵王蕎麦 Soba Noodle
株式会社 みうら食品
本社・工場 山形県東根市大字沼沢2030番地1
Yamagata, Japan

小麦粉/flour…アメリカ、カナダ、オーストラリア /USA, Canada, Australia
そば粉/Soba Flour…中国産/China

*一部こだわり商品で、山形県内産そば粉、北海道産小麦粉を使用した商品がございますが、現在問題になっている福島産、北関東産の原料は一切使用していません。
They use Soba Flour from Yamagaga (Tohoku facing to Sea of Japan) and Flour from Hokkaido(Northern Island) for some specific products, but nothing from Fukushima and North East Japan.




IMG_7260.jpg
料理用日本酒(Shirakiku) Cooking Sake
YAEGAKI USA
4800 S. Alameda Street, Vernon, CA 90058

/Rice…カリフォルニア産、カルローズ/Calrose rice harvested in California

他全ての原料は、アメリカ国内で生産・供給されたものです。
all other ingredients… produced and distributed in the United States




IMG_7261.jpg

米酢 (ミツカン酢)Rice Vinegar
Mizkan Americas, Inc.
Mt. Prospect. IL 60056

米、水、塩…アメリカ産
rice, water and salt… produced in US

~*~*~*~*~*~*~*~


カナダの基準値は、1kgあたり1000bq/kgですが、CIFAは放射能の検査は中止し、文書や証明等も求めていません。
The limit set by Health Canada is 1000bq/kg. CIFA has lifted all the restrictions on imported foods from Japan and does not require any documents or proofs showing test results from Japan any more, and decided not to test at our port entry either.


No comments:

Post a Comment